You are on page 1of 4

acreditat pentru

ANALIZE MEDICALE

Centrul Medical Unirea SRL


Laborator analize medicale- str. Iuliu Maniu, 49
Brasov
Tel: 0268406781 Fax: 0268406782

SR EN ISO 15189:2013
CERTIFICAT DE ACREDITARE
LM 684

Buletin de analize medicale


Nume: Garlonta Ana
CNP:

2510227080042

Varsta:

64 ani, 11 luni

Telefon:

0268406788

Cod pacient:
Sex: F

Unitate recoltare:

PR - BRASOV SP JUDETEAN

Recoltat si inregistrat la data:

16.02.2016 10:13

Trimitator: Negru Gabriela


FARA@EMIAL.ABC
Email:

Adresa:

Cod proba:

20771415

* 4110032 *

(BxWdB{Vb)

Denumire

Valorile in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar
Recomandare generala: Rezultatele analizelor trebuie interpretate de catre medicul dumneavoastra curant in context clinic.
Probele analizate: Toate probele procesate cu rezultate finale si fara comentarii aditionale sunt considerate conforme .

Rezultate

UM

Interval biologic
de referinta

HEMATOLOGIE
HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
Numar de eritrocite (RBC)

= 4.87

mil./L

[3.92 - 5.08]

Hemoglobina (HGB)

= 14.8

g/dL

[11.9 - 14.6]

Hematocrit (HCT)

= 45.3

[36.6 - 44]

Volumul mediu eritrocitar (MCV)

= 93

fL

[82.9 - 98]

Hemoglobina eritrocitara medie (MCH)

= 30.4

pg

[27 - 32.3]

Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare (MCHC)

= 32.7

g/dL

[31.8 - 34.7]

Largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie (RDW)

= 12.7

[11.6 - 14.8]

Numar de leucocite (WBC)

= 11.07

mii/L

[4.49 - 12.68]

Procentul de neutrofile (NEUT%)

= 54.2

[42.9 - 74.3]

Procentul de eozinofile (EOS%)

= 1.9

[0.2 - 5.3]

Procentul de bazofile (BAS%)

= 0.7

[0.1 - 1]

Procentul de limfocite (LYM%)

= 34.7

[18.3 - 45.7]

Procentul de monocite (MON%)

= 8.5

[4.2 - 11.8]

Numar de neutrofile (NEUT)

= 6

mii/L

[2.1 - 8.89]

Numar de eozinofile (EOS)

= 0.21

mii/L

[0.01 - 0.40]

Numar de bazofile (BAS)

= 0.08

mii/L

[0.01 - 0.07]

Numar de limfocite (LYM)

= 3.84

mii/L

[1.26 - 3.35]

Numar de monocite (MON)

= 0.94

mii/L

[0.25 - 0.84]

Numar de trombocite (PLT)

= 296

mii/L

[150 - 450]

Volumul mediu plachetar (MPV)

= 10.1

fL

[7.4 - 13]

Distributia plachetelor(trombocitelor) (PDW)

= 11

fL

[8 - 16.5]

mm/h

<20

Sysmex XT 1800i, sange EDTA, Metoda focusarii hidrodinamice asociata cu citometria in flux si SLS

VSH (VITEZA DE SEDIMENTARE A HEMATIILOR)


VSH

= 26

sange, metoda manuala scala Westergren

Pagina 1 din 4

FG-5.8-01 rev 1

Tiparit la data 18.02.2016 16:45:33

Cod proba:

* 4110032 *

(BxWdB{Vb)

Denumire

Valorile in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar
Recomandare generala: Rezultatele analizelor trebuie interpretate de catre medicul dumneavoastra curant in context clinic.
Probele analizate: Toate probele procesate cu rezultate finale si fara comentarii aditionale sunt considerate conforme .

Rezultate

UM

Interval biologic
de referinta

Aprobat:

BIOCHIMIE
ACID URIC SERIC

= 4.6

mg/dL

[2.6 - 6]

= 27.3

U/L

[5.1 - 55]

= 195.8

mg/dL

[120 - 200]

ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

ALANINAMINOTRANSFERAZA (ALT/GPT/TGP)
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

COLESTEROL TOTAL

Optim : < 200 mg/dL


Borderline crescut : 200 - 239 mg/dL
Crescut : >= 240 mg/dL
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

LDL COLESTEROL

= 101

mg/dL

[60 - 100)

Usor crescut : 100 - 129 mg/dl


Borderline : 130 - 159 mg/dl
Crescut : 160 - 189 mg/dl
Foarte crescut : >= 190 mg/dl
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

CREATININA SERICA
Creatinina serica

= 0.7

mg/dL

Rata estimata a filtrarii glomerulare (eGFR)

= 90.9

ml/min/1.73mp

<0.9

eGFR: >= 90 ml/min/1.73 mp - Normal sau Crescut


eGFR: 60 - 89 ml/min/1.73 mp - Usor scazut
Valorile se vor interpreta ca fiind patologice doar daca sunt asociate
cu alte modificari clinice/paraclinice ale functiei renale
eGRF: < 60 ml/min/1.73 mp - Scazut - posibila boala cronica renala
- necesita investigatii suplimentare
persoane varstince - eGRF: < 45 ml/min/1.73 mp - Scazut- posibila
boala cronica renala - necesita investigatii suplimentare
Calcul realizat cu ajutorul formulei CKD-EPI 2009:
eGFR = 141 X min(Scr/k,1)^a X max(Scr/k, 1)^-1.209 X 0.993^varsta
X 1.018 [pentru femei] X 1.159 [pentru afro-americani]
unde:
Scr = creatinina serica (mg/dL)
k = 0.7 pentru femei si 0.9 pentru barbati
a = 0.329 pentru femei si 0.411 pentru barbati
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

FOSFATAZA ALCALINA

= 96

U/L

[40 - 150)

= 89.6

mg/dL

[60 - 99]

ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

GLUCOZA SERICA (GLICEMIE)

Interpretare valori glicemie bazala ( recomandari ADA)


Normal: 60 - 99
Glicemie bazala modificata: 100 - 125
Diabet zaharat : >= 126
Diagnosticul de diabet zaharat se va stabili pe baza a cel putin 2
valori crescute >= 126 ale glicemiei bazale obtinute in zile diferite
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

MAGNEZIU SERIC

= 2.16

mg/dL

[1.6 - 2.6]

= 103.4

mg/dL

[35 - 150)

ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

TRIGLICERIDE

Usor crescut : 150 - 199 mg/dl


Crescut : 200 - 499 mg/dl
Foarte crescut : >= 500 mg/dl

Pagina 2 din 4

FG-5.8-01 rev 1

Tiparit la data 18.02.2016 16:45:33

Cod proba:

* 4110032 *

(BxWdB{Vb)

Valorile in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar
Recomandare generala: Rezultatele analizelor trebuie interpretate de catre medicul dumneavoastra curant in context clinic.
Probele analizate: Toate probele procesate cu rezultate finale si fara comentarii aditionale sunt considerate conforme .

Denumire

Rezultate

UM

Interval biologic
de referinta

BIOCHIMIE
ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

CALCIU IONIC

= 3.9

mg/dL

[3.82 - 4.82]

pH urinar

= 7

[5 - 7]

Densitate urinara

= 1015

[1010 - 1030]

Bilirubina.

= Negativ

Negativ

Urobilinogen.

= Normal

Normal

Glucoza urinara.

= Absent

Absent

Corpi cetonici.

= Absent

Absent

Eritrocite.

= Negativ

Negativ

Leucocite.

= Negativ

Negativ

Nitriti.

= Absent

Absent

Proteine urinare.

= Absent

Absent

ser, metoda spectrofotometrica, Cobas c501, ROCHE

EXAMEN COMPLET DE URINA (SUMAR SI SEDIMENT URINAR)

Eritrocite...
RELATIV FRECVENTE
Leucocite...
RARE
Celule epiteliale...
RELATIV FRECVENTE
esantion urina emisa spontan, reflectometrie, Cobas U 411, ROCHE

Aprobat:

IMUNOLOGIE SI SEROLOGIE
PROTEINA C REACTIVA (CRP)

= 0.075

mg/dL

<=0.5

ser, metoda imunoturbidimetrica, Cobas c501,ROCHE

Aprobat:

MARKERI ENDOCRINI
FT4 (TIROXINA LIBERA)

= 17.31

pmol/L

[12 - 22]

Interval de referinta in sarcina:


trimester I 12.1 - 19.6 pmol/L
trimester II 9.63 - 17.0 pmol/L
trimester III 8.39 - 15.6 pmol/L
ser, metoda electrochemiluminiscenta, Cobas e601 ROCHE

TSH (HORMON DE STIMULARE TIROIDIANA)

= 2.95

UI/mL

[0.270 - 4.20]

Interval de referinta in sarcina:


trimester I 0.30 - 4.50 UI/mL
trimester II 0.5 - 4.6 UI/mL
trimester III 0.8 - 5.2 UI/mL

Pagina 3 din 4

FG-5.8-01 rev 1

Tiparit la data 18.02.2016 16:45:33

Cod proba:

* 4110032 *

(BxWdB{Vb)

Valorile in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar
Recomandare generala: Rezultatele analizelor trebuie interpretate de catre medicul dumneavoastra curant in context clinic.
Probele analizate: Toate probele procesate cu rezultate finale si fara comentarii aditionale sunt considerate conforme .

Denumire

Rezultate

UM

Interval biologic
de referinta

MARKERI ENDOCRINI
ser, metoda electrochemiluminiscenta, Cobas e601 ROCHE

Aprobat:

Verificat sef laborator:

Examinarile marcate cu asterisc (*) nu sunt acoperite de acreditarea RENAR. Opiniile si interpretarile continute de prezentul raport nu sunt acoperite de acreditarea RENAR
examinari efectuate in laboratoarele apartinind Retelei Regina Maria altul decat cel titular
examinari efectuate in laborator partener
Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de Regina Maria, in conformitate cu Legea 677/2001, in scopul efectuarii de servicii medicale. Va puteti exercita drepturile
de acces, de interventie si de opozitie in conditiile prevazute de Legea nr. 677/2001, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, trimisa pe adresa CENTRUL MEDICAL UNIREA
SRL, B-dul Ion Ionescu de la Brad 5B, BUCURESTI, SECTORUL 1.
Pentru vizualizarea rezultatelor analizelor si pentru a avea acces oricand la istoricul acestora, va sugeram sa accesati Contul meu disponibil pe prima pagina a site-ului
retelei, https://contulmeu.reginamaria.ro

Pagina 4 din 4

FG-5.8-01 rev 1

Tiparit la data 18.02.2016 16:45:33