You are on page 1of 7

UGC NET | QuickNET

HOME

UGC NET

Search the site

CBSE NET JULY 2016 ANSWER KEYS

Jobs

PhD

More

Search the site

Answer Key of Paper 1 With Questions CBSE UGC NET 10 July 2016 Exam
Ads by Google

Exam Answer

Exam Paper

Exam Questions

Exam Cbse

CONNECT WITH US

Answer Key of Paper 1 With


Questions CBSE UGC NET 10 July
2016 Exam

UGC NET UPDATES

CBSE UGC NET July2016 Answer Key

Download eCertificates : CBSE UGC

Unofficial

NET December 2015 Exam

Share

Exam: CBSE UGC NET


Date: 10 July2016
Set :A, B, C, D

CBSE Postponed UGC NET Exam At


Srinagar, New Date Will Be Announced
Soon

Subject: Teaching and Research Aptitude


Admit Cards: CBSE UGC NET July 2016
Exam Download Now

Download eCertificates : CBSE UGC


NET June 2015 Exam

Below is the unofficial answer keys of Paper 1, prepared by individuals, it would be great help if you
could point correct answer for the question where answer is marked incorrectly.

Cut Off Marks : CBSE UGC NET


December 2015 Exam Qualifying

Set 1 (Q01 to Q20) | Set 2 (Q21 to Q40) | Set 3 (Q41 to Q60)

Criteria

<< Go Back to Home Page for CBSE UGC NET July2016 Paper I, II & III Answer Keys

Updated Answer Keys : CBSE UGC NET


December 2015 Download Now

41. Which country enjoyed competitive advantages in automobile industry for decades?
1. South Korea

TEACHING JOBS

2. Japan
3. Mexico

Indian Institute of Engineering,Science

4. Malaysia

and Technology Wanted


Professor/Assistant Professor

Answer: 2
Direct recruitment of Assistant
42. Why labour-based competitive advantages of India and Singapore cannot be sustained in IT

Professors in Government Engineering

and service sectors?

Colleges 2013 2014 & 2014 15

1. Due to diminishing levels of skill


2. Due to capital-intensive technology making inroads

Pune University Vacancy for Teaching


Associate 2016

3. Because of new competitors


4. Because of shifting of labour-based advantage in manufacturing industries.
Answer: 3
43. What are the barriers to effective communication?

TRB Government of Tamil Nadu Jobs


2016- 192 Assistant Professor Posts

PHD/MPHIL

1. Moralising, being judgemental and comments of consolation.


2. Dialogue, summary and self-review.

RSU Ahmedabad PhD Admission 2016


| Phd Application Form

3. Use of simple words, cool reaction and defensive attitude.


4. Personal statement, eye contact and simple narration.

PAU Ludhiana Phd Admissions 2016


Eligibility, Dates

Answer: 1
IISWBM Kolkata Mphil Management
44. The choice of communication partners is influenced by factors of
1. Proximity, utility, loneliness
2. Utility, secrecy, dissonance
3. Secrecy, dissonance, deception

Entrance Test 2016

Nalanda Open University Patna


Distance Education Courses 2016

4. Dissimilarity, dissonance, deviance

JRF/SRF
Answer: 1
45. As a teacher, select the best option to ensure your effective presence in the classroom.

VIT University Recruitment 2016 Jr


Research Fellow Posts

1. Use of peer command


2. Making aggressive statements

LRSITBRD Recruitment 2016 Walk in

3. Adoption of well-established posture

for Technician C Posts

Share

4. Being authoritarian
IJIRA Jobs 2016 Apply Online for Field
Answer: 3

Asst, RA & Other Posts

46. Every communicator has to experience

NIN Recruitment 2016 Scientist B, C


& JRF Posts

1. Manipulated emotion
2. Anticipatory excitement
3. The issue of homophiles

SCHOLARSHIPS/FELLOWSHIPS

4. Status dislocation
SERB National Post Doctoral
Answer: 2
47. Imagine you are working in an educational institution where people are of equal status.
Which method of communication is best suited and normally employed in such a context?

Fellowship (N-PDF) Notification

Fulbright-Kalam Climate Fellowship for


Doctoral Research 2016

1. Horizontal communication
2. Vertical communication
3. Corporate communication
4. Cross communication
Answer: 1

Commonwealth Scholarships to do
Masters or PhD in NZ : Apply Now
Online

Edinburgh Global Masters Scholarship


2016

48. Identify the important element a teacher has to take cognizance of while addressing
students in a classroom.
1. Avoidance of proximity
2. Voice modulation
3. Repetitive pause
4. Fixed posture
Answer: 2
49. Two railway tickets from city A and B three ticketd from city A to C cost Rs. 177. Three tickets
from city A to B and two tickets from city A to C city Rs. 173. The fare for city B from city A will be
Rs.
1. 25
2. 27
3. 30
4. 33
Answer: 4

50. A person walks 10 m infront and 10 m to the right. Then every time turning to his left, he
walk 5, 15 and 15 m respectively. How far is he from his starting point?
1. 20 m
2. 15 m
3. 10 m
4. 5 m
Answer: 4
Ads by Google

Aipmt 2016 Answer Key


About UGC Net Exam
1.Cbse Class 10
2.

51. A sister of B. F is daughter of G. C is mother of B. D is father of


C. E is mother of D. A is related to D as
Grand daughter
Daughter

3. Daughter-in-law
4. Sister
Share

Answer: 1
52. In the seriesAB, EDC, FGHI, ________? ________ OPQRST, The missing term is
1. JKLMN
2. JMKNL
3. NMLKJ
4. NMKLJ
Answer: 3
53. Among the following propositions two are related in such a way that one is the denial of the
other. Which are those propositions? Select the correct code:
Propositions:
1. All women are equal to men
2. Some women are equal to men
3. Some women are not equal to men
4. No women are equal to men
Codes:
1. (a) and (b)
2. (a) and (d)
3. (c) and (d)
4. (a) and (c)
Answer: 4
54. In certain code, SELECTION is coded as QCJCARGML. The code of AMERICANS will be
1. YKCPGAYLQ
2. BNFSJDBMR
3. QLYAGPCKY
4. YQKLCYPAG
Answer: 1
55. In the series3, 11, 23, 39, 59, ________The next term will be
1. 63
2. 73
3. 83
4. 93

Answer: 3
56. Select the code, which is not correct about Venn diagram:
(1) Venn diagram represents propositions as well as classes.
(2) It can provide clear method of notation.
(3) It can be either valid or invalid.
(4) It can provide the direct method of testing the validity.
Answer: 3
57. Select the code, which is not correct in the context of deductive argument with two
premises:
(1) An argument with one true premise, one false premise and a false conclusion may be valid.
Share

(2) An argument with two true premises and a false conclusion may be valid.
(3) An argument with one true premise, one false premise and a false conclusion may be valid.
(4) An argument with two false premises and a false conclusion may be valid.
Answer: 2
58. Given below two premise and four conclusions are drawn from them (taking singly or
together). Select the code that states the conclusion validly drawn.
Premises: (i) All religious persons are emotional.
(ii) Ram is a religious person.
Conclusion: (a) Ram is emotional.
(b) All emotional persons are religious.
(c) Ram is not a non-religious person.
(d) Some religious persons are not emotional.
Codes:
(1) (a), (b), (c) and (d)
(2) (a) only
(3) (a) and (c) only
(4) (b) and (c) only
Answer: 3
59. If the proposition All thieves are poor is false, which of the following propositions can be
claimed certainly to be true?
Propositions:
(1) Some thieves are poor.
(2) Some thieves are not poor.
(3) No thief is poor.
(4) No poor person is a thief.

Answer: 2
60. Consider the following statement and select the correct code stating the nature of the
argument involved in it:
To suppose that the earth is the only populated world in the infinite space is as absurd as to assert that
in an entire field of millet only one grain will grow.
(1) Astronomical
(2) Anthropological
(3) Deductive
(4) Analogical
Answer: 4
Share

Set 1 (Q01 to Q20) | Set 2 (Q21 to Q40) | Set 3 (Q41 to Q60)

<< Go Back to Home Page for CBSE UGC NET July2016 Paper I, II & III Answer Keys
Ads by Google

Cbse Class 10

Research Paper

Paper 2

University Exam

Share this:

Facebook

828

WhatsApp

Google

Twitter

Email

Print

Related

Answer Key of Computer


Science and Applications CBSE
UGC NET July 2016 Exam
(UnOfficial)

Previous

Answer Key of Law CBSE UGC


NET July 2016 Exam
(UnOfficial)

Answer Key of English CBSE


UGC NET July 2016 Exam
(UnOfficial)

Grand Hyatt Dubai Offer

NET Is No Longer
Compulsory To Become
A Profess...

PhD/MPhil Admission
2016

CSIR UGC NET: Last


Dates Extended for June
2016...

CBSE UGC NET


December 2015 - Short
Notice - www...

Ad hyatt.com

cbseugcnetforum.in

Ad ipseduhub.com

cbseugcnetforum.in

cbseugcnetforum.in

RELATED POSTS

Answer Key of
Labour Welfare
CBSE UGC NET July
2016 Exam
(UnOfficial)

Answer Key of
Physical Education
CBSE UGC NET July
2016 Exam
(UnOfficial)

by Admin

by Admin

Answer Key of
Management CBSE
UGC NET July 2016
Exam (UnOfficial)
by Admin

Answer Key of
Computer Science
and Applications
CBSE UGC NET July
2016 Exam
(UnOfficial)
by Admin

7 COMMENTS
AMARENDRA BHUYAN JULY 20, 2016
THANK YOU FOR PROVIDING COMMERCE PAPER 2 AND 3 ANSWER KEYS
Reply

Sharmila JULY 20, 2016


Question no. 11 answer is 4option carbon monoxide
Share

Reply

Anjana JULY 18, 2016


for 20th qn, for Indian political system, Parliament is supreme, so ans is b and c, means 3
Reply

Barun Mohanty JULY 19, 2016


constitution is supreme i.e. the people
Reply

AKANKSHA SRIVASTAVA JULY 14, 2016


for question no 5 answer should be the 1st option i.e 31%
Reply

AKANKSHA SRIVASTAVA JULY 14, 2016


sry ..the given option is correct. was bit confused.
Reply

Sahildeep Singh JULY 13, 2016


plz upload tourism exam key
Reply

Please Leave a Reply


Enter your comment here...

UGC NET
|
QuickNET

RECENT POSTS

POPULAR POSTS

Indian Institute of Engineering,Science

PhD does not determine teaching

and Technology Wanted

ability, says UGC


Subject Wise CBSE UGC NET December
2015 Answer Keys | Official

Professors in Government Engineering


Colleges 2013 2014 & 2014 15
UGC New Guidelines : Now College
Teachers Can Also Be Research Guides

Andhra Pradesh

Answer Keys

Arts and Science

Professor/Assistant Professor
Direct recruitment of Assistant

TAGS

Assistant Professor
Associate Professor

CBSE NET

Answer Key of Paper 1 CBSE UGC NET

CBSE NET December 2015

Exam 28 June 2015 | Official

CBSE NET June 2015

chennai

Delhi

www.cbsenet.nic.in
Educational News

Education Policy

eCertificates : CBSE UGC NET December


Pune University Vacancy for Teaching

2014 Exam www.ugcnetonline.in

Associate 2016

www.cbsenet.nic.in

TRB Government of Tamil Nadu Jobs

Get UGC NET Provisional Certificate!!

2016- 192 Assistant Professor Posts

Exam Tips

FacultyJobs

FellowShips

GovtJobsDaily
JRF SRF

CBSE UGC NET Exam 27 December 2015


Exam

Trident ET Group of Institutions Wanted


Answer Keys: CBSE UGC NET July 2016

Professor

(Unofficial)

Paper 1

B.S.Anangpuria Educational Institutes

How to identify fake, real, recognized

Wanted Professor/Associate

and not recognized M.Phil and Ph.D

Professor/Assistant Professor

degree in India

Tweet

UGC NET | QuickNET Copyright 2016.

Official Updates
Paper 3

Ph.D

PhD Entrance Test

PhD Notification

PhDSearch

Professor

Scholorships

TamilNadu

Teaching Jobs

Telangana

UGC

Uttar Pradesh
Share

M.Phil

MBA

Paper 2

principal
Like 5

Kerala

Non Teaching Jobs

PhD

Professor/Associate Professor/Assistant

Job Opportunities

Karnataka

Maharashtra
Answer Key of Paper 1 (Set P, Q, R, S)

Delhi University Guest Faculty Jobs 2016

engineering

West Bengal

UGC NET

Walk-In