You are on page 1of 6

Science Quiz Bee- Grade VI

Easy
1. It is a hallow muscular organ about the size of a clenched human fist.
a. heart
b. blood
c. blood vessel
2. It is the abnormal rise of the Earths temperature.
a. Global Warming

b. High Tide

c. Earthquake

d. veins
d. Volcanic Eruption

3. A poison used in farms too effectively control pests such as stem borers.
a. muriatic acid

b. nicotine

c. Pesticide

d. Ammonia

c. atoms

d. electrons

4. These are positively charged electrons.


a. protons
5.

b. neutrons

It is the elongated part at the base of the brain.


a. Cerebrum

b. Cerebellum

c. Brain Stem

d. Nerve Cells

Average
1. In a _______________, the properties of substances becomes uniform.
2. Stars are grouped in huge structures called _______________.
3. _____________ is the movement of people from one place to another place or
settlement.
4. The strength of an earthquake is measured by the ____________________.
5. The final process in Nitrogen Cycle is ____________________.

Difficult
1. What theory tells that planets, stars, and other heavenly bodies came from dust of
clouds?
2. What is the outward force that pulls an object away from the center of rotation?
3. It is the longest day and shortest night of the year occurs.
4. It is an instrument launched in space to help astronomers get images of planets,
galaxies and other heavenly bodies.
5. What is the formula in getting the speed?

Easy
1. a. heart
2. a. Global Warming
3. c .Pesticide
4. a. protons
5. c. Brain Stem

Average
1. Homogenous Mixture
2. Galaxies
3. Migration
4. Richter Scale
5. Denitrification

Difficult
1. Nebular or Dust Theory
2. Centrifugal force
3. Summer Solstice
4. Hubble Space Telescope
5. distance divided by time or s=d/t

1. It is a hollow muscular organ about the size of a clenched human fist.


a. heart

b. blood

Answer: a. heart
Source: Into the Future: Science and Health p.6

c. blood vessel

d. veins

2. It is the abnormal rise of the Earths temperature.


a. Global Warming

b. High Tide

c. Earthquake

d. Volcanic Eruption

Answer: a. Global Warming

Source: Into the Future: Science and Health p.127

3. A poison used in farms too effectively control pests such as stem borers.
a.muriatic acid

b. nicotine

c. Pesticide

d. Ammonia

Answer: c .Pesticide

Source: Into the Future: Science and Health p.115

4. These are positively charged electrons.


2. Stars are grouped in huge structures called _______________.
5. It isa.the
elongated part at b.
theneutrons
base of the brain.
protons
c. atoms
d. electrons
1 In a _______________, the properties of substances becomes uniform.
3. _____________
a. Cerebrum
is the movement
b. Cerebellum
of people from
c. Brain
oneStem
place to another
d. Nerve
place
Cells
or
Answer:
Galaxies
settlement.
Answer: a. protons
Answer:
Mixture
Answer:
Brain Stem
Source:
Into thec.Homogenous
Future:
Science
and Health p.154
Answer:
Source:
Science
and
Life
p. 254
Answer: Migration
Source;
Source: Science and Life p. 152
39
Source: Into the Future: Science and Health p.89

4. The strength of an earthquake is measured by the ____________________.

Answer: Richter scale

Source: Science and Life p. 221

5. The final process in Nitrogen Cycle is ____________________.

Answer: Denitrification

Source: Science and Life p. 75

1. What theory tells that planets, stars, and other heavenly bodies came from dust of
clouds?

Answer: Nebular or Dust Theory

Source: Into the Future: Science and Health p.270

2. What is the outward force that pulls an object away from the center of rotation?

Answer: Centrifugal force

Source: Science and Life p. 204

3. It is the longest day and shortest night of the year occurs.

Answer: Summer Solstice

Source: Science and Life p. 235

4. It is an instrument launched in space to help astronomers get images of planets, galaxies


and other heavenly bodies.

Answer: Hubble Space Telescope

Source: Science and Life p.261

5. What is the formula in getting the speed?

Answer: distance divided by time or s=d/t

Source: Into the Future :Science and Health p.181