You are on page 1of 11

Correctional Administration

CRIMINOLOGISTS Licensure Examination


Third Day Afternoon Session
================================================================
REVIEW QUESTIONS IN
CORRECTIONAL ADMINISTRATION

SET A

---------------------------------------------------------------INSTRUCTION: Select the correct answer for each of the following questions. Mark only one answer for each item by
marking the box corresponding to the letter of your choice on the answer sheet provided. STRICTLY NO ERASURES
ALLOWED. Use pencil no. 1 only.
---------------------------------------------------------------1.

As a matter of procedure, the fourth pillar of the Criminal Justice System, Corrections Pillar, takes over once the
accused
A. has been delivered to the New Bilibid Prison
B. received the order of the court
C. after having been found guilty, meted out the penalty for the crime he committed
D. has been arrested by the police and has been investigated of the crime

2.

The Correctional System in the Philippines is under three distinct and separate departments of the national
government. They are the following, except
A. The Department of National Defense
B. The Department of Justice
C. The Department of Interior and Local Government
D. The Department of Social Welfare and Development

3.

Regional Rehabilitation Center for Youth (RRCY) in the country are established to provide care and rehabilitation
to juvenile in conflict with the law who are 9 - 17 years old. How many RRCY existing in the Philippines?
A. Eight (8)
B. Ten (10)
C. Twelve (12)
D. Sixteen (16)

4.

The central office of the BUCOR is located in ____, where the Director, the assistant directors and the general
administration staff are holding official functions.
A. Camp Crame, Quezon City
B. Camp Aquinaldo, Quezon City
C. New Bilibid Prison, Muntinlupa City
D. Maximum Security Prison

5.

During the pre-colonial times, the informal prison system in the Philippines was
A. barbaric and institutionalized
B. trial by ordeal
C. tribal and community-based
D. based on the Kalantiao Code

6.

The formal prison system in the Philippines started only during the Spanish regime, where an organized
corrective service was made operational. Established in 1847 pursuant to Section 1708 of the Revised
Administrative Code and formally opened by Royal Decree in ____.
A. 1621
B. 1702
C. 1865
D. 1898

7.

The Old Bilibid Prison was constructed as the main penitentiary in Oroquieta Street, Manila and designed to
house the prison population of the country. This prison became known as the
A. Bilibid Prison I
B. Correctional de bilibid
C. Manila National Prison
D. Carcel y Presidio Correccional

8.

The Bureau of Corrections in the Philippines is an agency under the


A. Department of Justice
B. Department of Interior and Local Government
C. Office of the President
D. Office of the Provincial Governor

9.

What is called the institutional record of an inmate which consists of his mittimus or commitment order issued
by the Court after conviction?

52

Correctional Administration
A.
B.
C.
D.

Carpeta
Sentenced Mittimus
File 201
None of these

10.

It refers to shock incarceration regime for adults and juveniles, originated in America, which emphasize
discipline and physical training in a military-style environment. Which one of these?
A. Boot legs
B. Boot Camps
C. Mud Camps
D. Jamboree camps

11.

The Borstal Institution founded by Sir Evelyn Ruggles-Brise was established in


A. 1902
B. 1911
C. 1935
D. 1931

12.

Which of the following records is not necessarily included in the carpeta of prisoners?
A. the prosecutor's information
B. the decisions of the trial court
C. certificate of non-appeal
D. the police investigation report

13.

One of the following is not an Executive Clemency.


A. Reprieve
B. Absolute Pardon
C. Probation
D. Commutation of sentence

14.

When the San Ramon prison and penal farm in Zamboanga City was established?
A. October 16, 1974
B. August 21, 1869
C. June 04, 1801
D. March 16, 1621

15.

Before the reconstruction of San Ramon Prison, the Americans established in 1904 a penal settlement, which
became known today as Iwahig Prison and Penal Farm. Which of these?
A. Guhit Settlement Farm
B. Iuhit Penal Settlement
C. Iguhit Settlement Farm
D. Ingunit Penal Settlement

16.

The first RDC facility was created in Building No. 9 of the Maximum Security Compound and was relocated to the
Medium Security Compound of Camp Sampaguita. Historically, this statement is
A. True
B. False
C. Partially true
D. Partially false

17.

Under the BUCOR Manual of Operation, how long should an inmate stay at the RDC and he should be due for
transfer to the designated camp?
A. 30 days
B. 60 days
C. 90 days
D. 15 days

18.

As per the organizational structure of the BUCOR and the given function of the office, under what office the chief
of the RDC directly reports?
A. The Director
B. The Deputy Director
C. The Head of the Technical Division
D. Secretary of Justice

19.

Being the initial stop of every national male prisoner, the RDC greatly improved its rehabilitative programs. By
the adoption of the behavioral modification modality, a program for drug dependents, the RDC was converted
into a Therapeutic Community Camp on
A. February 6, 2003
B. March 7, 2004
C. April 8, 2003

53

Correctional Administration
D.

February 22, 1990

20.

A prison model or theory which argues that an inmates mode of adaptation to prison is influenced by factors
external to the immediate context of the prisons, as well as the immediate conditions of imprisonment. Which
one of these?
A. Importation model
B. Exportation Model
C. Family Model
D. None of these

21.

The Philippine Legislature during the American regime passed Act No. 1876 providing for the establishment of a
prison in _____. The prison was built for the prisoners of the province and insular prisoners who were members
of the non-Christian tribes of the Mountain Provinces and Nueva Viscaya.
A. La Trinidad, Benguet
B. Tiger Hill, Ifugao
C. Baguio Jail and Prison
D. Bontoc, Mt. Province

22.

Among the penal farms in the country, ____ is the largest operating institution under the BuCor covering a total
land area of more or less 28,000 hectares.
A. Sablayan Prison and Penal Farm
B. Davao Prison and Penal Farm
C. San Ramon Prison and Penal Farm
D. Iwahig Prison and Penal Farm

23.

The San Ramon Prison and Penal Farm was established on August 13, 1870 as
A. Correccional de San Ramon
B. Colonia Penal de San Ramon
C. Ramon Blanco Colonia de Penal
D. Espanyol Colonia de Penal

24.

The Bureau of Jail Management and Penology or BJMP was created to address the growing concerns of jail
management and penology. The law that created the BJMP was
A. Republic Act 8551
B. Republic Act 6425
C. Republic Act 4890
D. Republic Act 6975

25.

What theory of punishment proposes that sentencing can contribute towards reducing crime by removing
potential offenders from the community, so eliminating their capacity to commit offenses?
A. Retribution
B. Incapacitation
C. Atonement
D. Reformation

26.

Primarily, its clients are detainees accused before a court who are temporarily confined in such jails while
undergoing investigation, awaiting final judgement and those who are serving sentence promulgated by the
court 3 years and below. Which one of the following?
A. The BJMP
B. The BUCOR
C. The CIW
D. All of the above

27.

On January 2, 1991, the BJMP was created thru R.A. No. 6975 as a line Bureau under the
A. Department of Justice
B. Department of Social Welfare and Development
C. Department of Interior and Local Government
D. Office of the Vice President

28.

The BJMP is the upgraded version of its forerunner, the Office of Jail Management and Penology of the defunct
PC/INP last headed by
A. BRIG GEN Rafael Crame
B. BRIG GEN Arsenio Concepcion
C. BRIG GEN Fabian Ver
D. BRIG GEN Antonio Rodriquez

29.

The first chief of the BJMP upon its creation was ____ who took his oath of office on July 1, 1991.
A. Director Charles Mondejar
B. Director Charles Montalban
C. Director Charles Morrales

54

Correctional Administration
D.

Director Charles Mariano

30.

R.A. No. 9263 provides that the BJMP shall be headed by a Chief who is assisted by 2 Deputy Chiefs, and 1 Chief
of Directorial Staff, all of whom are appointed by the President. What is R.A. No, 9263?
A. BJMP Professionalization Act of 2004
B. BFP and BJMP Professionalization Act of 2004
C. BFP Professionalization Act of 2004
D. Law Repealing RA 6975

31.

The second officer in command of the BJMP is the ___ with the rank of Chief Superintendent.
A. Deputy Chief for Administration
B. Deputy Chief for Operations
C. Chief of the Directorial Staff
D. Most senior Commissioned Officer

32.

When the Americans took over in the 1900s, the Bureau of Prisons was created under the ____ known as
Reorganization Act of 1905.
A. Act No. 1407
B. Act No. 1745
C. Act No. 2204
D. Act No. 1905

33.

Provincial jails are under the management, administration and control of their respective provincial governments.
Inmates who are serving sentences from ___ are confined in these jails.
A. 3 years and above
B. 1 day to 6 months
C. 1 day to 3 years
D. 6 months, 1 day to 3 years

34.

Under the law, the ___ refers to the Officer-In-Charge of the New Bilibid Prison, the Correctional Institution for
Women and the prison and penal farms of the Bureau of Corrections.
A. Penal Supervisor
B. Warden
C. Penal Superintendent
D. Director of Prison

35.

It refers to the deferment of the implementation of the sentence for an interval of time; it does not annul the
sentence but merely postpones or suspends its execution. Which one of these?
A. Executive Clemency
B. Reprieve
C. Petition
D. Recognizance

36.

In absolute pardon, there is total extinction of the criminal liability of the individual to whom it is granted without
any condition. It also restores
A. Political right only
B. Civil rights only
C. Civil and political rights
D. Nothing

37.

The Chief of the BJMP carries the rank of ___ and serves a tour of duty that must not exceed four (4) years.
A. Director General
B. Deputy Director
C. Director
D. Warden

38.

In every province, the BJMP operates and maintains a Provincial Jail Administrators Office headed by a _____, to
oversee the implementation of jail services of all district, city and municipal jails within its territorial jurisdiction.
A. Provincial Director
B. Provincial Warden
C. Provincial Deputy Director
D. Provincial Administrator

39.

The Board of Pardon and Parole may not consider the release on pardon/parole of a national prisoner who is
serving sentence in a municipal, city, district or provincial jail unless
A. the confinement in said jail is in good faith or due to circumstances beyond the prisoner's control
B. upon the request of the President
C. the prisoner is over 70 yrs of age
D. the jail which he is being committed is over crowded

55

Correctional Administration
40.

Petitions
for
parole
shall
be
addressed
to
the
_____.
And the Board may consider cases for parole, commutation of sentence or conditional pardon of deserving
prisoners whenever the interest of justice will be served thereby.
A. Office of the President
B. Secretary of Justice
C. Chairman or Executive Director of the Board
D. Director of Bureau of Corrections

41.

Upon receipt of a petition for absolute pardon, the Board should refer the petition to the Probation and Parole
Officer who should conduct an investigation within ___.
A. 10 days
B. 15 days
C. 20 days
D. 30 days

42.

Other penal colonies were established during the American regime. On November 27, 1929, the ____ was created
under Act No. 3579.
A. Davao Penal Colony
B. Correctional Institution for Women
C. New Bilibid Prison
D. Sablayan Penal Colony and Farm

43.

On November 15, 1940, all inmates of the Old Bilibid Prison in Manila were transferred to the new site. The new
institution was officially named as the New Bilibid Prison on _____.
A. January 22, 1941
B. February 22, 1942
C. March 22, 1943
D. April 22, 1945

44.

In the 1980s, Camp Sampaguita was constructed and became today as


A. Maximum Security Prison Camp
B. Medium Security Prison Camp
C. Minimum Security Prison Camp
D. The Bukang Liwayway Camp

45.

Under Proclamation No. 72 issued on September 26, 1954, another prison facility was established in Occidental
Mindoro. Which one of these?
A. Iwahig Prison Penal Farm
B. Sablayan Prison and Penal Farm
C. San Ramon Prison and Penal Farm
D. Davao Prison and Penal Farm

46.

The Leyte Regional Prison was established on January 16, 1973 under A. Proclamation No. 1101
B. Proclamation No. 1102
C. Proclamation No. 1103
D. Proclamation No. 1104

47.

Recognizing the need to properly orient newly committed prisoners to the Bureau of Corrections, the Reception
and Diagnostic Center (RDC) was created through Administrative Order No. 8, series of 1953 of the
A. Department of Trade and Industry
B. Department of Health
C. Department of Interior and Local Government
D. Department of Justice

48.

Under the rules, a petition for executive clemency should be referred by the Board to the _____ for comment and
recommendation if the crime committed by the petitioner is against national security or public order or law of
nations.
A. Secretary of National Defense
B. Chief Executive
C. Secretary of Justice
D. Director of the BUCOR

49.

In case of an alien, the petition for executive clemency should be referred to the
A. Bureau of Immigration
B. Department of Justice
C. Department of Foreign Affairs
D. Any of the above

56

Correctional Administration
50.

Prisoners who escaped or evaded service of sentence are not eligible for executive clemency for a period of ____
from the date of their last recommitment to prison or conviction for evasion of service of sentence.
A. 2 years
B. 4 years
C. 1 year
D. 6 months

51.

One of the following is the fundamental basis in the grant of parole to a prisoner.
A. There is a reasonable probability that upon his release he will be law abiding
B. The petitioner is old aged
C. Justice requires the grant as per order of a court
D. All of the above

52.

When the penalty is imprisonment, the sentence is carried out either in the municipal, provincial or national
penitentiary depending on
A. the judge who issue the order
B. the ability of the accused to get immediate rehabilitation
C. the availability of funds in prison or jails
D. the length of the sentence meted out

53.

The correctional organization is a complex, hybrid organization that utilizes two distinct, yet related management
subsystems to achieve its goals. Which one of these?
A. Management of correctional employees and delivery of correctional services to offender population
B. administration of the parole and probation system
C. Custody and supervision of inmates
D. Rehabilitation of inmates the soonest time

54.

Correctional organization have two ideologically competing sub-organizational structures, the custodial
organization, with its emphasis on control and surveillance of offender activities; and the treatment organization

A. emphasizing on making a living inside prison


B. emphasizing on preventive discipline
C. emphasizing on treating special offenders
D. on the goals and methods of treatment and rehabilitation

55.

If, based on the Pre-Parole Investigation Report conducted on the prisoner, there is a clear and convincing
evidence that his release on parole will endanger his own life and those of his relatives or the life, safety and
well-being of the victim, his relatives, his witnesses and the community, the release of the prisoner should be
A. deferred until the danger ceases
B. disapproved by the Board
C. referred to the Office of the President for comment
D. granted and placed on the witness protection program

56.

This refers to information concerning an inmates personal circumstances, the offense he committed, the
sentence imposed, the criminal case numbers in the trial and appellate courts, the date he commenced service
for sentence, the date he was received for confinement, the date of expiration of his sentence, the number of
previous convictions, if any, and his behavior or conduct while in prison. Which one of the following is defined?
A. Carpeta
B. Prison Record
C. File 201
D. Mittimus

57.

Under the rules, how long does an inmate stay at the quarantine cell upon admission in the Reception and
Diagnostic Center for physical examination?
A. 10 days
B. 5 days
C. 15 days
D. 20 days

58.

After the quarantine period, the inmate should remain at the Reception and Diagnostic Center for a period not
exceeding _____ where he should undergo psychiatric, psychological, sociological, vocational, educational and
religious and other examinations.
A. 30 days
B. 25 days
C. 55 days
D. 90 days

59.

What should an inmate, before admission in the Reception and Diagnostic Center, present?
A. Mittimus/Commitment Order of the court
B. Information and Court decision in the case

57

Correctional Administration
C.
D.

Certificate of Detention
All of the above

60.

Under the rules, an inmate may not wear a wig or artificial hairpiece, unless
A. the hair piece makes him look better
B. medical authorization to do so is approved by the superintendent
C. no hairpiece is available
D. upon request and approved by the Director of Prison

61.

The newly-admitted inmate should be issued two (2) regulation uniform/suits and two (2) t-shirts. This statement
is
A. Correct under the rules
B. Correct as a prerogative by the prison authorities
C. Correct as the inmate can bring his own clothing
D. Incorrect

62.

The BUCOR has a Classification Board that classifies inmates according to its Manual of Operation. The
chairman of this classification board is the
A. Superintendent
B. Chief of the RDC
C. Medical Officer
D. Chief of the Custodial Force

63.

Which of the following should be classified as a maximum security prisoner?


A. high security risk inmates
B. those sentenced to death
C. those whose minimum sentence is twenty (20) years imprisonment
D. All of the above

64.

Those inmates who have two (2) or more records of escapes but they have served eight (8) years since they were
recommitted should be classified as
A. Maximum security prisoners
B. Medium Security prisoners
C. Minimum security prisoners
D. Unclassified incorrigibles

65.

According to the BUCOR manual of operation, the color of uniform, as to security classification, of a Maximum
security inmate is A. Tangerine
B. Blue
C. Brown
D. Gray

66.

Which of the following is considered as a third class inmate?


A. one who has either been previously committed for 3 or more times as a sentenced inmate
B. a newly arrived inmate
C. one whose known character and credit for work while in detention
D. a colonist

67.

In order to be qualified as a colonist, the Director of Correction may, upon the recommendation of the
Classification Board, an inmate should A. be at least a first class inmate and has served one 1 year
B. have served imprisonment with good conduct for a period equivalent to one fifth (1/5) of the maximum
term of his prison sentence, or seven (7) years in the case of a life sentence
C. have applied for pardon or parole
D. A and B must have been complied with

68.

A colonist shall have the following privileges, except


A. credit of an additional GCTA of five (5) days for each calendar month while he retains said classification
aside from the regular GCTA authorized under Article 97 of the Revised Penal Code
B. automatic reduction of the life sentence imposed on the colonist to a sentence of thirty (30 ) years
C. to the approval of the Director, to have his wife and children, or the woman he desires to marry, live
with him in the prison and penal farm
D. All of the above

69.

The grant of colonist status may, for cause, be revoked at anytime by the Superintendent with the approval of the
Director. This statement is
A. Correct, as part of the rules (Manual of Operation)
B. Correct, as mandated by the Revised Penal Code
C. Correct, as part of DOJ Department Order

58

Correctional Administration
D.

Correct, as an Executive Order

70.

An inmate may be transferred by the Director upon the recommendation of the Superintendent concerned to
another prison facility. Which of the following is the fundamental purpose of the transfer?
A. Security of the inmate
B. Bringing the inmate closer to his family
C. Punishment of incorrigible inmates
D. Effective custody and control

71.

Who may direct, as the occasion may require, the transfer of inmates from a national prison to a provincial jail, or
vice versa?
A. President
B. Secretary of Justice
C. Director of BUCOR
D. Provincial Governor

72.

The Superintendent of a prison may authorize an inmate to be taken out of prison in the following instances,
except A. Conjugal visit of a male inmate to the CIW
B. to appear in court or other government agency as directed by competent authority
C. for medical examination/treatment or hospitalization in an outside clinic or hospital
D. to view the remains of a deceased relative

73.

Who may grant Good Conduct Time Allowance (GCTA) to an inmate who displays good behavior and who has no
record of breach of discipline or violation of prison rules and regulations?
A. The President
B. The Secretary of Justice
C. The Director of Corrections
D. The Court

74.

All offenders who demonstrate good behavior earns one telephone call to an authorized individual every 90 days.
In such case, the telephone calls are monitored and do have a duration of ____.
A. not exceeding 5 minutes
B. not exceeding 10 Minutes
C. not exceeding 15 minutes
D. 30 minutes with only 5 min allowable extension

75.

An inmate or detainee who wants to get married may submit a written request to the Superintendent. The
Superintendent may approve an inmates request to marry, except
A. a legal restriction to a marriage exists
B. the proposed marriage presents a threat to the security or good order of the prison
C. the proposed marriage presents threat to the protection of the public
D. All of the above

76.

In case an inmate is given disciplinary action, the Board of Discipline is authorized to impose any of the following
disciplinary measures, except A. Additional penalty for service of sentence
B. Caution or reprimand
C. Cancellation of recreation, education, entertainment and visiting privileges
D. Deprivation of GCTA for a specific period

77.

As a general rule, use of instruments of restraint of restraint, such as handcuffs and strait jackets, should not be
applied as punishment, but rather
A. to prevent an escape during an inmates transfer or movement
B. to prevent an inmate from harming himself or others, or from destroying public or private property
C. to lock up the inmate on quarantine cell, as necessary
D. A and B are correct

78.

An infant born while the mother is serving sentence in the CIW may be allowed to stay with the mother for a
period not exceeding ___.
A. 1 year
B. 2 years
C. 6 months
D. 1 yr, 6 months

79.

Who may authorize an inmate to donate to a licensed physician, surgeon, known scientist or any medical or
scientific institution, including eye banks, and other similar institutions, any organ, part or parts of his body?
A. The President
B. The Secretary of Justice
C. The Director of the Bureau

59

Correctional Administration
D.

The Medical officer of the Bureau

80.

Who among the following may authorize release of an inmate?


A. the Supreme Court or lower courts, in cases of acquittal or grant of bail
B. Both A and C
C. the President of the Philippines, in cases of executive clemency or amnesty
D. the Secretary of Justice

81.

The probation system of treating offenders without imprisonment was first adopted in Massachusetts in ___and
afterward adopted in France, Belgium, and various American states.
A. 1878
B. 1842
C. 1780
D. 1901

82.

The first Director of the Bureau of Correction, in 1904 to 1910 was


A. Lt. Col. Paulino Santos
B. Col. Eduardo Quintos
C. Lt. George Wolfe
D. Ramon Victorio

83.

According to the rules at the BUCOR, head counts of inmates are conducted. How many times in 24 hours do the
authorities conducts head count?
A. four times a day
B. six times a day
C. three times a day in 3 shift
D. five times a day

84.

Probation may be granted whether the sentence imposes a term of imprisonment or a fine only but the
application for probation should be filed with the
A. Trial court
B. Appellate court
C. Prosecutors office
D. Board of Pardons and Parole

85.

Can an order granting or denying probation be appealable under the law?


A. No, PD 968 do not allow it
B. Yes, PD 968 allows it
C. It depends upon the court
D. Yes, PD 603 allows it

86.

Under the law, the probation officer shall submit to the court the investigation report on a defendant not later
than
A. 10 days from receipt of the order
B. 15 days from receipt of the order
C. 30 days from receipt of the order
D. 60 days from receipt of the order

87.

The general concept of punishment is that


A. it is an infliction of some sort of pain on the offender for violating the law
B. it is for the purpose of trial by ordeal
C. it is for personal revenge
D. it is a restriction offending members of society

88.

___ is the latest justification of punishment. Under this theory, society can best be protected from crime if the
purpose of imprisonment is to reform or rehabilitate the prisoner.
A. Reformation
B. Incapaciation
C. Expiation
D. Fine

89.

Release from prison, are intended to reform the offender. This is a new concept of correctional administration.
Thus, reformation and rehabilitation are now thought of as
A. Treatment through institutional programs
B. Limitation of punishment
C. Concealing criminal activities
D. Treatment through non-institutional programs

60

Correctional Administration
90.

What school of thought in criminology/ penology admits that minors are incapable of committing crime because
they have not reached the age of responsibility?
A. Classical
B. Neo-classical
C. Positivist
D. Mixed

91.

Sir Evelyn Ruggles Brise, Director of English prisons, after visiting Elmira in 1897, open the
A. Kent Reform Institution for Boys
B. Borstal Institution
C. Elmira Reformatory
D. Golden Gate Reformatory

92.

Probation started in ___ with the old practice of suspending judgment and releasing the offender on his own
recognizance with the promise not to commit any more crime.
A. England
B. America
C. Rome
D. Italy

93.

In the Philippines, Act No. 4221 of the Philippine Assembly established adult probation, but it was abolished in
1937 after two years of existence because it was declared unconstitutional in the case of
A. People vs. Veneranda
B. People vs. Vera
C. People vs. De Vera
D. People vs. Devenadera

94.

This concept embodies the belief that punishment keeps offenders from committing offenses again. Which of
these?
A. Deterrence
B. Reformation
C. Retribution
D. Expiation

95.

Under the Probation law, how many times can offender be granted probation?
A. Once as a minor, and another as an adult
B. Depends on the discretion of the court
C. As many times as his conviction
D. Once and only on the first offense

96.

A system in prison where complete silence was enforced and prisoners were confined in single cells at night but
they do congregate work in shops during the day. Which one of these?
A. Auburn Prison
B. Irish Prison
C. Pennsylvania Prison
D. Walnut Street Jail

97.

During the 16th and 17th Century, a method of disposing offenders to the colonies of England was by means of
shipping. This was the principle of A. Banishment and Transportation
B. Judicial reprieve and recognizance
C. Capital punishment
D. Retribution and Incapacitation

98.

Which one of the following is an accessory penalty which deprives the offender his rights of parental authority,
marital authority and his right to manage his property?
A. Civil Interdiction
B. Civil Deprivation
C. Civil Interruption
D. Civil Rights Suspension

99.

As a matter of rule, the filing of application for probation will be ___ of the right to appeal on the part of the
accused.
A. a cancellation
B. a suspension
C. a refusal
D. a waiver

100.

Which one of the following is considered a forerunner of modern day probation which involves the temporary
withholding of the sentence?

61

Correctional Administration
A.
B.
C.
D.

Benefit of clergy
Judicial Reprieve
Recognizance
Transportation
ANSWER KEY
CORRECTIONAL ADMINISTRATION
SET A

1. C
2. A
3. B
4. C
5. C
6. C
7. D
8. A
9. A
10. B
11. A
12. D
13. C
14. B
15. B
16. A
17. B
18. A
19. A
20. A
21. D
22. D
23. B
24. D
25. B

26. A
27. C
28. B
29. A
30. B
31. A
32. A
33. D
34. C
35. B
36. C
37. C
38. D
39. A
40. C
41. B
42. B
43. A
44. B
45. B
46. A
47. D
48. A
49. C
50. C

51. A
52. D
53. A
54. D
55. A
56. B
57. B
58. C
59. D
60. B
61. A
62. A
63. D
64. B
65. A
66. A
67. D
68. D
69. A
70. B
71. A
72. A
73. C
74. A
75. D

***

62

76. A
77. D
78. A
79. C
80. B
81. A
82. C
83. A
84. A
85. A
86. D
87. A
88. A
89. D
90. B
91. B
92. A
93. B
94. A
95. D
96. A
97. B
98. B
99. D
00. B