You are on page 1of 19

REVISION I

I. -Choose the best answer to the sentences


1. I dont have _____ oranges.
a. any b. some c. one
2. There is ____ fruit juice on the table.
a. some b. any c. an
3. He isnt tall. Hes ______ .
a. fat b. short c. thin
4. ____ is her hair? Its black.
a. What b. who c. What color
5. What would you like? I ______ some milk.
a. like b. likes c. would like
6. ________ meat do you need? A kilo.
a. How much b. How many c. How
II. Read the paasage, then do the exercise
Minh studies far from his house. So he has lunch at the schools canteen. The food here is very
cheap and good. He has some rice, meat and tomatoes for lunch. His favorite vegetables are
tomatoes and lettuce
1. Write True / False before each sentence:
____ a. Minh studies far from his house.
____ b. He has lunch at home.
____ c. The food at the canteen is not cheap and good.
____ d. He often has noodles for lunch.
2. Answer the questions:
a. Does Minh have lunch at the schools canteen?
b. How is the food?
c. What are his favorite vegetables?
III. Match A and B
A B
1- Can I help you? a. A dozen, please.
2- How much is it? b. Yes, Id like some cabbages.
3- How many eggs do you want? c. I like fish.
4- Whats your favorite food, Mai? d. 2.500 dong

IV- Match the answers to the questions:


Questions Answers
1: Is there any milk ? a: Id like some orange juice
2: What fruit is there ? b:Im hungry
3: What is for lunch today? c:Rice with fish and vegetable
4: How do you feel ? d:No, there arent
5: Are there any apples ? e:Yes,there is
6: What would you like ? f: There are grape and orange

V. Supply the correct form of verbs :


1. There (not be).any milk in the bottle.
2. How much(be) .the pens?
3. They (drink) .some fruit juice at the moment.
4. Mr Nam (get) .up early in the morning.
VII. Complete the sentences with question words in the box:
Who - How much - How many - How old - What - When -Where
1. grams of meat does he want ?
2. .milk do you need?

1
3. .wants chicken?
4. .is there to eat?
VIII. Complete the dialogue:
a would thirsty feel hungry noodles some like

Nam: How do you?


Lan: Im hot and I am
Nam: Whatyou like?
Lan: Id orange juice. What about you?
Nam: I am I wantnoodles. What about you, Lan?
Would you like some?
Lan: No, thanks. Im thirsty. Id likedrink.

REVISION II
I. Chn a, b, c hoc d hon thnh nhng cu sau:
1. He isnt short. He is ...
a. tallb. short c. fat d. thin
2. She isnt tall. She is
a. small b. thin c. shortd. fat
3. They arent full. They are
a. cold b. short c. fat d. hungry
4. We arent weak. We are
a. strong b. short c. fat d. hot
5. Her lips arent thin. They are
a. heavy b. tall c. full d.big
6. What she do? - She is a gymnast.
a. is b. does c. do d. are
7. His face isnt oval. It is
a. small b. big c. round d. long
8. Head, , hand, leg and chest are the parts of the body.
a. pen b. shoulder c. bookd. desk
9. I would like some water. I am
a. thirsty b. fat c. hungry d. short
10. Lan is hungry. Shed like some..
a. coffee b. sweets c. oranges d. noodles
11. How do you feel? - Im ..
a. big b. small c. tired d. short
12. Do you have .. milk?
a. some b. any c. a d. an
13. There is fruit juice on the table.
a. some b. any c. a d. an
14. I want . kilo of beef.
a. some b. any c. a d. an
15. . rice do you want?
a. How many b. How much c. Where d. What
16. carrots do you want?
a. How many b. How much c. Where d. What
17. is your father? - He is in the livingroom.
a. What b. Where c. Which d. Who
18. Are there any .on the table? - There are three.
a. oranges b. orange c. apple d. banana
19. She . like some chicken and some vegetables.

2
a. want b. would c. need d. eats
20. I want half kilo of meat.
a. of b. on c. a d. an
21. Can I you?
a. help b.helps c. is helping d. to help
22. She badminton at the moment.
a. playb. plays c. is playing d. to play
23. He . up at five oclock.
a. get b. gets c. is getting d. to get
24. Im tired. Id like
a. sit down b. sits down c. am sitting down d. to sit down
25. There is fruit juice on the table.
a. some b. any c. a d. an
26. I want . kilo of beef.
a. some b. any c. a d. an
27. Are there any .on the table? - There are three.
a. oranges b. orange c. apple d. banana
28. She . like some chicken and some vegetables.
a. want b. would c. need d. eats
29. I want half kilo of meat.
a. of b. on c. a d. an
30. Can I you?
a. help b.helps c. is helping d. to help
31. I eat a banana everyday. Its my fruit.
A- favorite B- food C- drink D- like
32. Her lips arent full . They are ..
A- thin B- fat C- short D- weak
II- at cau hoi cho t gach di:
1. Minh feels thirsty. ?
2. My favorite food is fish. .?
3. A cake is 1000 dong. ?
4. I would like orange juice. ?
REVISION III
I-Choose the best answer :
1. Id like _____________bananas, please !
a. any b. some c. many d. much
2. Lemonade, apple juice and ___________are cold drinks.
a. vegetables b. noodles c. iced tea d. beans
3. She isnt heavy. She is ______________.
a. thin b. fat c. strong d. light
4. Lan ___________aerobic everyday.
a. does b. plays c. goes d. dances
5. ______________sports do you play ? I play badminton
a. Whats b. Who c. Which d. How
6. We need a tent to go __________________.
a. fishing b. swimming c. camping d. jogging
7. ___________ do you go to school ? Every afternoon.
a. How much b. How often c. How many d. How
8. What do you often do ___________it is hot ?
a. What b. Which c. How d. When
9. Thuy is thirsty. Shed like some_____________________.
a. rice b. bread c. vegetables d. orange juice
10. Id like some rice and fish. I am _____________________.
a. thirsty b. thin c. hungry d. full

3
11. We often .. our kites in the afternoon.
a. do b. play c. fly d. go
12. Lan and Hoa usually listen to music . Their free time.
a. in b. on c. to d. at
13. She is aerobics now.
a. playing b. doing c. watching d. skipping
14. We need a tent to go ..
a. fishing b. jogging c. fishing
15. They .. go camping because they dont have free time.
a. always b. sometimes c. often d. never
16. How do you go swimminw? once a week
a. long b. often c. much d. many
17. He likes milk but he .. like coffee.
a. dont b. doesnt c. isnt
18. . Do you watch TV? Every day
a. How much b. How often c. How
II- Supply the correct form of verbs :
1- He usually ( jog ) in the morning.
2- My sister aerobics every morning. (do)
3- Lan go to school six days a week. ( go)
4- He often to the movies on Sunday. (go)
5- My mother . Iced tea. (like)
6- I .. thirsty now. (be)
7- There .. any water in the bottle. (be / not)
8- There some oranges on the desk. (be)
9- My mother .. the meal in the kitchen now. (cook)
10- They soccer at the moment . ( play)
11- He often swimming . He swimming at the moment. ( go)
12- He never(go) . camping because he ( not/ have ) a tent.
13- We .. swimming in the winter. (not / go)
14- What (be) the weather like today? It (be) .. cold.
15- The students their homework now (do)
16- They to music at the moment. ( listen)
17- She (feel) thirsty now. She (want) . a cold drink
18- My father never to the movies. (go)
19- It (be) hot in the summer.
20- When it is hot , he (go ) . Swimming.
III- Put the adverbs in the correct position:
1- She is a good student. (always)
2- Do you go camping? (often)
3- I am late for school. (never)
4- He goes home at five oclock. (usually)
5- It is cold in the winter.( often)
6- They arent free on Sunday. (always)
7- What do you do when it is cold? (often)
8- Is it warm in the spring? (usually)
9- They are tired after work. (always)
10- What does he do on Sunday? ( often)
11- Is he late for school? (sometimes)
12- My mother does the housework. ( always)
IV- Make questions:
1- She goes to school six days a week.

2- He goes swimming once a week

4
3- They are playing tennis now

4- He goes jogging.

5- It is hot in the summer.

6- I listen to music in my free time.

7- She sometimes goes to the park.

8- I like cool weather

9- When it is cool , I play tennis

10- She likes cold weather.

11- I often go swimming in the summer.

12- It is cold in the winter.


V- Match the questions with the answers:
A B Answer
1) take a) aerobics 1-
2) go b) the winter 2-
3) fly c) a picnic 3-
4) have d) fishing 4-
5) in e) a kite 5-
6) do f) a photo 6-

A B Answer
1- go a) television 1-
2- listen to b) volleyball 2-
2- watch c) a movie 3-
3- play d) swimming 4-
4- do e) music 5-
5- read f)a newspaper 6-
6- see g) housework 7-

VI- READING:
1/ Quang likes camping .On the weekend, he often goes camping in the mountains. He usually goes
with his friends. Quang and his friends always wear strong boots and warm clothes. They always take
food, water and a camping stove. Sometimes, they camp over night.
a) What does Quang like?
b) Where does ho often go ?
c) When does he go?
d) Who does he usually go with?
e) What do they always wear?
f)What do they always take?
g) Do they camp over night?
2/ Miss Lan is our teacher. She teaches us history. She is tall and thin but She isnt weak. She
plays a lot of sports. Her favorite sports is aerobics. She does aerobics three times a week. She likes
5
jogging, too. She jogs in the park near her house in the morning. In her free time she listens to
music or watches TV.
a) What does Miss Lan do?
b) Is she tall or short?
c) Which sports does she play?
d) How often does she go jogging?
e) What does she do in her free time?
f) How often does she do aerobics?
3/ Lan and Lien are classmates. Lan is thin but Lien isnt. Lan is tall and pretty. Lan is short. They
are both eleven years old. They are good students. They are good friends. They often go to school
and play together.
a) Who are Lan and Lien?
b) Is Lan thin or fat?
c) How old are they?
d) Are they good students?
e) What do they often do together?
4/ Miss Lan is tall and thin. She has an oval face. She has black eyes. She has a straight nose. She
has full lips. She is beautiful. She is a nurse.
III/ Answer the questions:
1. Whats your favourite food ?
2. What would you like for breakfast?
3. Which sports do you play?
4. How do you go to school ?
5. What do you do in your free time ?
6. How often do you play sports ?
7. What weather do you like ?
8. What do you do when its hot ?....................................................
9. Whats the weather like in the winter?
10. What color is your hair ?

6
CNG N TP V 3 KIM TRA HC K II THAM KHO
MN TING ANH LP 6
NM HC 2012-2013
CNG N TP
I. Choose the correct words to complete the sentences.
1.______I help you ?
a. Do b. Can c. Have d . does
2. ________color is your hair ?
a. How b. Which c. What d. where
3. How ________oranges does she want ?
a. much b. many c. do d . does
4. What are you ______________ to do in Hue ?
a. go b. to go c . goes d . going
5. She needs _______of beef.
a. 200 grams b . a tube c. a dozen d. a bottle of
6. She isnt weak. She is_______.
a. thin b.tall c. fat d. strong
7. Hung is a _________ Hes strong and heavy.
a. gymnast b. weight-lifter c. driver d. doctor
8. I like hot_______.
A. season B. weather C. activity D. class
9. I often go swimming when it is _______.
A. cold B. hot C. hungry D. thirsty
10. What _____ your father doing now? He is playing badminton.
A. is B. are C. do D. does
11. Do _____ like cold weather?
A. she B. he C. it D. they
12. _______ does your brother go fishing? He goes once a week.
A. How old B. How often C. How D. What
13. ________ the weather like in the winter?
A. How B. How often C. Whats D. What
14. He ________ goes fishing in the winter. Its too cold.
A. often B. always C. usually D. never
15. What are you doing? - ______.
A. You are reading B. I reading C. I am read D. I am reading
16 .. do you do in your free time ?
a. where b. when c. what d. why
17 sport does she play?
a. what time b. which c. how d. when
18. What do you do its warm?
a. when b. what c. where d. which
25. What about ______ by bike?
A. travel B. to travel C. traveling D. travels
26. Its a beautiful day today. Lets ______ for a walk.
A. go B. going C. to go D. to going
27. Why dont ______ to the park?
A. go B. going C. we go D. we going
28. _______ place are Phuong and Mai going to visit first?
A. Where B. Which C. How D. How long
29. I ______ Hue next month.
A. visit B. am going to visit C. to visit D. visiting

7
30. Nam often ______ fishing on the weekend.
A. go B. goes C. is going D. going
II. Fill a, an, some or any in each blank:
1. There isnt . milk in the jar.
2. No, there arent . noodles.
3. I have orange.
4. Do you have meat?.
5. Im hungry. Id like chicken and rice.
6. I want apple.
7. Id like . Milk.
8. Mr Tan wants beans.
9. That is .. onion.
10. Hung has .. Mercedes car.
11. Id like eggs, please.
12. He wants apple.
13. Are there chocolates in the box?
14. They are planting trees in the garden.
15. There arent .pictures in the album.
16. He would like .banana.
III. Fill many or much in each blank:
1. How sandwiches does she want?
2. How ... lemon juice does she want?
3. How money have you got?
4. How kilos of meat does she want?
5. How rice does his father want?
6. How ... fish does your mother want?
7. How homework does he have?
8. How boxes of peas do you want?
9. How cooking oil does her mother want?
10. How ... pencils do you want?
IV. Make sentences, using the words given:
1. Tan and Ba/ play tennis now.
___________________________________________________________
2. She/ do aerobics at the moment.
___________________________________________________________
3. Linh/ skip rope now.
___________________________________________________________
4. My father/ jog/ every day.
___________________________________________________________
5. She/ often/ do aerobics.
___________________________________________________________
6. Nam/ sometimes/ play table tennis.
___________________________________________________________
7. Look ! The boy/ read a book.
___________________________________________________________
8. Son Hai/ write a letter now.
___________________________________________________________
9. His friends/ play soccer/ every Sunday.
___________________________________________________________
10. I/ swim/ every afternoon.
___________________________________________________________
11. They/ play/ soccer/garden/ at the moment.
___________________________________________________________
12. Nam/ play/ video game/ twice a week.

8
___________________________________________________________
13. It/ hot/ summer/ but/ cold/ winter.
___________________________________________________________
14. She/ like/ cool/ weather/ not like/ hot/ weather.
___________________________________________________________
15. What/ weather/ like/ summer?
___________________________________________________________
16. She/ go jogging/ morning.
___________________________________________________________
V. Rewrite the complete sentence using the adverb in brackets in its correct position:
1. I go to the cinema. (often)
........................................................................
2. She is a good student. (always)
........................................................................
4. My mother goes swimming. (never)
........................................................................
5. My parents go to work on Mondays. (usually)
................................................................................................
6. It is hot in the summer. (always)
........................................................................
7. What do you do when its cold?. (often)
................................................................................................
8. It is hot in the winter. (never)
........................................................................
9. Do you have cold shower in the winter?. (usually)
................................................................................................
10. Do you walk in the mountains?. (sometimes)
................................................................................................
VI. Supply the correct form the making suggestion in the bracket:
1. Nam often (go) .. to the movies on Sundays.
2. I (travel) to Binh Thuan tomorrow.
3. Nga (watch) .. TV every morning.
4. They (play) ... soccer at the moment.
5. We (go) to the cinema tonight.
6. He usually (jog) . in the morning.
7. She (play) aerobics every day.
8. He (read) . in the living room every day.
9. What ... he (do) .. this weekend?.
10. I (stay) there for 2 days when I come there.
VII.Make question to the underlined words:
1. Lan is going to live in China.
................................................................................................
2. Theyre going to paint their house.
................................................................................................
3. Theyre going to bring me some flowers.
................................................................................................
4. Hes going to do his homework tonight.
................................................................................................
5. Miss Hoa is going to stay in a hotel tonight.
................................................................................................
VIII. Read the text and fill in the missing blank
food mountains camp wear
Minh likes walking. On the weekend, he often goes walking in the __(1)__. He usually goes with
two friends. Minh and his friends always __(2)__strong boots and warm clothes. They always take

9
__(3)__and water and a camping stove. Sometimes, they __(4)__overnight.
1.____________ 2._____________
3.______________ 4._______________
IX. Read the dialogue and answer the questions.
1. Ba: What are you going to do this summer vacation?
Lan: I am going to visit Hue.
Ba: Where are you going to stay?
Lan: Im going to stay with my aunt and uncle.
Ba: How long are you going to stay?
Lan: for a week.
Ba: What are you going to do in Hue?
Lan: I am going to visit the citadel.
Questions:
a. What is Lan going to do?
___________________________________________________
b. Where is she going to stay?
___________________________________________________
c. How long is she going to stay?
___________________________________________________
d. What is she going to do in Hue?
___________________________________________________
2. Mai is a student. She is tall and thin. She has long black hair. Her eyes are brown. She has a
round face and thin lips.
1. Mai is a student.
2. She is tall and heavy.
3. She has black eyes.
4. Her hair is black.
Answers: 1 ________ , 2 _________ , 3 __________ , 4 __________
3.Salegirl: Can I help you?
Lan: Yes. Id like some chicken, please.
Salegirl: How much do you want?
Lan: A kilo, please.
Salegirl: Is there anything else?
Lan: Yes, I need some oranges.
Salegirl: How many do you want?
Lan: A dozen, please.
Questions:
1.Where is Lan?
___________________________________________________
2.What does she want?
__________________________________________________
3.How much chicken does she want?
___________________________________________________
4.How many oranges does she want?
__________________________________________________
4. Nam: How do you feel, Lan?
Lan: Im hot and I am thirsty.
Nam: What would you like?
Lan: Id like some orange juice. What about you?
Nam: Im hungry.Id like some noodles.Would you like noodles, Ba?
Ba: No, I wouldnt. Im tired. Id like to sit down.
Questions:
1. How does Lan feel?
___________________________________________________

10
2.What would she like?
___________________________________________________
3. What would Nam like?
___________________________________________________
4.How does Ba feel?
___________________________________________________
X.Em hy cho bit t tri ngha ca cc t sau:
1. strong 5. heavy .
2. thin 6. black
3. big ..7. full ..
4. tall ..8. long
XI.Ni cm t ct A vi t thch hp ct B
A B
1. a bottle of a. toothpaste
2. a packet of b. soap
3. a box of c. peas
4. a kilo of d. eggs
5. a can of e. cooking oil
6. a bar of f. tea
7. a tube of g. chocolates
8.a dozen h. rice.
KEY
I. Choose the correct words to complete the sentences.
1.______I help you ?
a. Do b. Can c. Have d . does
2. ________color is your hair ?
a. How b. Which c. What d. where
3. How ________oranges does she want ?
a. much b. many c. do d . does
4. What are you to do in Hue ?
a. go b. to go c . goes d . going
5. She needs _______of beef.
a. 200 grams b . a tube c. a dozen d. a bottle of
6. She isnt weak. She is_______.
a. thin b.tall c. fat d. strong
7. Hung is a _________ Hes strong and heavy.
a. gymnast b. weight-lifter c. driver d. doctor
8. I like hot_______.
A. season B. weather C. activity D. class
9. I often go swimming when it is _______.
A. cold B. hot C. hungry D. thirsty
10. What _____ your father doing now? He is playing badminton.
A. is B. are C. do D. does
11. Do _____ like cold weather?
A. she B. he C. it D. they
12. _______ does your brother go fishing? He goes once a week.
A. How old B. How often C. How D. What
13. ________ the weather like in the winter?
A. How B. How often C. Whats D. What
14. He ________ goes fishing in the winter. Its too cold.
A. often B. always C. usually D. never
15. What are you doing? - ______.
A. You are reading B. I reading C. I am read D. I am reading
16 .. do you do in your free time ?

11
a. where b. when c. what d. why
17 sport does she play?
a. what time b. which c. how d. when
18. What do you do its warm?
a. when b. what c. where d. which
25. What about ______ by bike?
A. travel B. to travel C. traveling D. travels
26. Its a beautiful day today. Lets ______ for a walk.
A. go B. going C. to go D. to going
27. Why dont ______ to the park?
A. go B. going C. we go D. we going
28. _______ place are Phuong and Mai going to visit first?
A. Where B. Which C. How D. How long
29. I ______ Hue next month.
A. visit B. am going to visit C. to visit D. visiting
30. Nam often ______ fishing on the weekend.
A. go B. goes C. is going D. going
II. Fill a, an, some or any in each blank:
1/ any 2/ any 3/ an 4/ any 5/ some 6/ an 7/ some
8/ some 9/ an 10/ a 11/ some 12/ an 13/ any 14/ some
III. Fill many or much in each blank:
1/ many 2/ much 3/ much 4/ many 5/ much 6/ much 7/ much
8/ many 9/ much 10/ many
IV. Make sentences, using the words given:
1. Tan and Ba are playing tennis now.
2. She is doing aerobics at the moment.
3. Linh is skipping rope now.
4. My father jogs every day.
5. She often does aerobics.
6. Nam sometimes plays table tennis.
7. Look ! The boy is reading a book.
8. Son Hai is writinga letter now.
9. His friends play soccer every Sunday.
10. I swim every afternoon.
11. They are playing soccer in the garden at the moment.
12. Nam plays video game twice a week.
13. It is hot summer but its cold in winter.
14. She likes cool weather but she does not like hot weather.
15. What is the weather like in summer?
16. She goes jogging in the morning.
VI. Supply the correct form the making suggestion in the bracket:
1/ goes 2/ am going to travel 3/ watches 4/ are playing 5/ are going to
6/ jogs 7/ plays 8/ reads 9/ What is he going to do 10/ am going to
stay
VII.Make question to the underlined words:
1/ Where is Lan going to live?
2/ What are they going to paint?
3/ What are they going to bring you?
4/ What is he going to do tonight?
5/ When is Miss Hoa going to stay in a hotel?
VIII. Read the text and fill in the missing blank
1/ mountains 2/ wear 3/ food 4/ camp

12
3 KIM TRA HC K II THAM KHO
1
I. Which one is different?
1. A. love B. hotel C. mother D. brother
2. A. lake B. place C. paddy D. stadium
3. A. store B. sister C. factory D. picture
4. A. rice B. river C. city D. village
II. Choose the best answer
1) Her school is.................................. the country
a. on b. in c. to
2) It's ............................................. school
a. small b. big c. a small
3) She's ..................................... eight
a. grade b. in grade c. on grade
4) What time is it?
a. It 8 o'clock b. It's 8 o'clock c. Six half past
5) Do you ................ games?
a. play b. study c. do
6) Does........................ go to school every day?
a. study b. we c. she
III. Read the text and answer the question
My brother doesn't play soccer or volleyball every afternoon. He reads after school. He
watches television. Then, he does his homework. He listens to music every evening.
1. Does your brother play coccer and volleyball every afternoon?
.
2. What does he do afterschool?

3. Does he watch television ?

4. Does he do his homework ?
.
5. What does he do every evening?
.
IV. Choose the best option to fill in the blank:
1. Id like a of toothpaste, please.
A. can B. box C. tube D. bar
2. He isnt fat. He is .
A. thin B. tall C. short D. full
3. Nga full lips.
A. have B. has C. are D. do
4. oranges do you need? A dozen.
A. How many B. How much C. How D. What
5. Carrots, beans and onions are some kind of .
A. vegetables B. food C. drink D. fruit
6. Do you have soda? Yes, there is some on the table.
A. some B. any C. a D. an
7. are her eyes? They are black.
A. What B. How C. What color D. How many

13
8. Ba has a face.
A. short B. round C. long D. oval
9 ? Im tired.
A. What would you like? B. How much is it?
C. Can you help me? D. How do you feel?
10. How much are a bowl of noodles and an ice-cream? - .
A. Yes. What do you need? B. It is 35,000 dong.
C. They are 35,000 dong. D. A dozen, please.
V- Read the passage then answer the questions. (1.5pts)
Every Saturday Minh and his family have dinner in a resteurant. They eat chicken or beef with peas
and beans. Sometimes Minhs mother eats fish. Minh also has a big ice-cream. Minhs favotire
drink is fruit juice, but his father and mother like beer. They listen to music while they are having
their dinner.
1. Where do Minh and his family have dinner every Saturday?
........................................................................................................................................
2. Do they like meat?
........................................................................................................................................
3. What is Minhs favorite drink?
........................................................................................................................................
VI- Use the correct tense (3pts):
1. Hoa (ride) to school every morning. Hoa (ride) her bike now.
....................................................................................................................................
2. She (be) a beautiful girl. She (have) blue eyes.
....................................................................................................................................
3. How Ba (feel) ? He (feel) tired.
...................................................................................................................................
4. There (be) some beef and there (be) some tomatoes.
.....................................................................................................................................
VII. Order the words into a correct sentences(1pts):
1. Nam / face / a / round / has
........................................................................................................................................
2. chicken / Id / some / like / rice / and / some.
........................................................................................................................................
.KEY
I. Which one is different?
1. B - hotel
2. C - paddy
3. D - picture
4. A - rice
II. Choose the best answer
1) b. in 6) c. she
2) c. a small 4) b. It's 8 o'clock
3) b. in grade 5) a. play
III. Read the text and answer the question
1) No,he doesn't
2) after shcool he reads
3) Yes, he does
4) Yes, he does
5) every evening he listens to music
IV. Choose the best option to fill in the blank (2,5pts):
1. C 5. A 9. D
2. A 6. B 10.C
3. B 7. C
4. A 8. B
V- Read the passage then answer the questions. (1.5pts)
14
1. Every Saturday Minh and his family have dinner in a resteurant
2. Yes, they do.
3. Minhs favotire drink is fruit juice
VI- Use the correct tense (3pts):
1. Hoa rides to school every morning. Hoa is riding her bike now.
2. She is a beautiful girl. She has blue eyes.
3. How does Ba feel ? He feels tired.
4. There is some beef and there are some tomatoes.
VII. Order the words into a correct sentences(1pts):
1. Nam has a round face.
2. Id like some chicken and some rice

2
KIM TRA HC K 2
Mn: Anh vn 6
Thi gian: 45 pht
I. Choose A , B , C , D to complete the sentences .( 2 ms )
a. He isnt tall . He is short .
A. short B . oval C. round D. thin
b. He .volleyball at the moment .
A. play B. plays C. is playing D . are playing
c. she go jogging every morning ?
A. Is B. Do C. Does D. Are
d. It is ..in the winter .
A. hot B. cold C. cool D. warm
e. They .in the summer .
A .goes swimming B. gos swimming
C. go swimming D. going swimming
f. .. it is warm , Ba goes fishing .
A. What B. Where C. Who D. When
g. What does he do in free time ?
A. his B. her C. your D. their
h. I am going to.. Hue .
A. stay B. play C. do D. visit
i. ..are you going to stay ?
_ For a week .
A. How B. What C. Where D. How long
II. Match .( 2ms )
A B Answer
Viet Bay a)Viet Nam
Huong Temple b)
Ha Long Citadel c)
Ngoc Son City d)
Hue Beach e)
Nha Trang Britain f)
Ho Chi Minh Nam g)
Jurassic Park h)
Great Pagoda i).

III. Use the correct verb form .( 1m )


a. I usually go jogging in the fall .( go )
b. Why dont you .. jogging ? ( go )

15
c . What about .soccer. ( play )
d. She .. .. badminton now . ( play )
e. Lets .aerobics . ( do )
IV. Arrange the words in the right order .( 2ms )
a. What / you / do / to / are / going / ? //
What are you going to do ?.............
b. Hoa / What / does / do / time/ in / her / free / ? //



c. cold / it / is / in / winter / the / . //

.................
.......
d. I / stay / am / going / to / in / hotel / a / . //



e. is / he / soccer / playing / now / ./



V. Read . Then answer the question .( 2ms )
Minh likes walking . On the weekend , he often goes walking in the moutains . He usually
goes with two friends . Minh and his friends always wear strong boots and warm clothes . They
always take food and water and a camping stove . Sometimes , they camp overnight .
a) What does Minh like doing ?

b) How often does he go walking in the mountains ?

c ) Who does he usually go with ?

..
d ) Do they take food and water and a camping stove ?

VI. Answer about you . ( 1ms )
a. Do you read ?
.
b. How often do you read ?
.
c. Do you play soccer ?
..
d. What do you do in your free time ?

The End
Hng dn chm thi hc k 2 : mn Ting Anh 6
I.( 2 im) . Hc sinh t 0,25 im cho mi p n ng
b. C
c. C
d. B
e. C
f. D
g. A
h. D

16
i. D
II.( 2 im) . Hc sinh t 0,25 im cho mi p n ng .
b. Huong Pagoda
c. Ha Long Bay
d. Ngoc Son Temple
e. Nha Trang Beach
f. Hue citadel
g. Ho Chi Minh City
h. Jurrasic Park
i. Great Britain
III.(1 im) . Hc sinh t 0,25 im cho mi p n ng .
b. go
c. playing
d. is playing
e. do
IV.( 2 im) . Hc sinh t 0,5 im cho mi p n ng .
b . What does Hoa do in her free time ?
c. It is cold in the winter .
d. I am going to stay in a hotel .
e. He is playing soccer now .
V.( 2 im) Hc sinh t 0,5 im cho mi p n ng .
a . He likes walking .
b. He often go walking in the mountains .
c . He usually goes with two friends .
d. Yes , they do .
VI.(1 im). Hc sinh t 0,25 im cho mi p n ng .
Students answer .

3
KIM TRA HC K II
I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently from the others.(1p)
1. A. game B. geography C. vegetable D. change
2. A. watches B. brushes C. classes D. lives
3. A. their B. math C. thing D. theater
4. A. read B. teacher C. eat D. ahead
II Choose the suitable word(s) that best completes these sentences : (2pts)
1/ Ivolleyball now.
A. play B. to play C. playing D. am playing
2/ . In the ...............................its is often hot .
A. spring B. summer C. winter. D. fall
3/ What about ..by bike ?
A. go B. goes C. going D. to go
4/ She has a .face.
A. round B. strong C. weak D. heavy
5/ How..rice does she want? - Two kilos , please.
A much B often C. any D. many
6/ She listens to music..................................
A. two times a week B. a week twice C. twice a week. D. two a week
7/ .do you go swimming? - Once a week.
A. How much B. How often C. How many D. How long
8/ In the the weather is usually cold.
A. winter B. summer C. fall D. spring
II. Complete the sentences with the right form of verbs(2 points)
1- How long .Nga .......................(stay ) with her aunt and uncle this vacation?

17
2- Lets (play) . soccer
3.. He ..( ride ) his bike everyday.
4. Lan .( watch ) television now
B. Read the passage.(3 points)
There are four seasons in a year in our country. They are spring ,summer ,fall, winter. In the spring,
the weather is usually warm. There are flowers in this seasons. In the summer, the days are long,
and the nights are short. They often go on vacation in this summer. Fall is a nice season .The
weather is often cool. The winter is usually very cold, so we always wear warm clothes in the
winter.
1/ Answer the questions : 2 points
a. How many seasons are there in the country?..................................................................
b. What 's the weather like in the fall?.................................................................................
c. Are the days long or short in the summer?......................................................................
d. What do we do in the winter?.........................................................................................
2/ Make questions for the answers:1 point
a. .?
In the spring, the weather is usually warm
b. . .?
Yes , the weather is cold in the winter
C. Writing:2pts
1. Make sentences in the right order.(1 point)
A. . sometimes / we / sailing / in the fall / go
. .
B. Its / cool / when / in the morning I / always / jogging / go /

2. Make complete sentences with the words given (1point)
A. .What/ she/ like/ dinner ?

B . How / beef/ he / want ?

p n v biu im Ting Anh lp 6 hc k 2


I :
A. I. Choose the suitable: (1pts): 1.a 2.d 3.c 4.d
II Choose the suitable word(s) that best completes these sentences : (2pts)
1d 2b 3c 4a 5a 6c 7b 8a
II. Give the correct forms of the verb in the brackets: (2pt)
1/ is going to stay
2/ goes
3/ rides
4. is watching
B. Read the passage : 3pts
1. a. There are four
b. The weather is often cool.
c. the days are long
d. we always wear warm clothes in the winter.
2. a. What is the weather like in the spring?
b. Is the weather cold in the winter?
C. Writing:2pts
1. Make sentences in the right order.(1 point)
A. We sometimes go sailing in the fall.
B. When its cold in the morning, I always go jogging
2. Make complete sentences with the words given (1point)

18
A. What would she like for dinner?
B .How much beef does she want?

19