You are on page 1of 3

Republic of the Philippines

Department Of Education
Region I
Division of La Union
San Juan District
__________________ELEMENTARY SCHOOL

Summative Test No. 6 in Mathematics IV


First Quarter
TABLE OF SPECIFICATION
Test Test Percentage
Objectives Items Placement

13 2, 3, 4, 6, 7, 65%
Divide 3-to 4-digit numbers by 1-to 2-digit numbers 9, 10, 11, 13,
without and with remainder. 14, 16, 18,
20

1, 5, 8, 12,
Divide 3-to 4-digit numbers by 10, 100, or 1000 7 35%
without and with remainder. 15, 17, 19

TOTAL 20 20 100%

Key Answer:

1.) a 9.) b 17.) a

2.) c 10.) b 18.) d

3.) d 11.) a 19.) a

4.) c 12.) a 20.) c

5.) a 13.) b

6.) b 14.) b

7.) d 15.) a

8.) b 16.) b
I. Choose the correct answer by writing the letter of your choice on your answer sheet.

1.) What is the quotient of 2500 and 100?

a. 25 b. 250 c. 2500 d. 25 000

2.) Jayson has 357 marbles. He puts them in sets of 10. How many extra marbles are there?

a. 3 b.5 c. 7 d. 57

3.) Divide 3805 5

a. 167 b. 176 c. 671 d. 761

4.) A school has 735 Grade 4 pupils. If there are 15 sections in Grade 4 level, how many pupils are there
in each section?

a. 47 b. 48 c. 49 d. 50

5.) If a pair of slippers costs Php 100, how many pairs of slippers can one buy with Php800?

a. 8 b. 9 c. 10 d. 11

6.) Twelve scouts are asked to make 372 cotton balls for their school clinic. How many cotton balls
should each scout make?

a. 30 b. 31 c. 32 d. 33

7.) John gathered 2040 quail eggs. He placed them in boxes. If 24 quail eggs were in each box, how many
boxes did he fill?

a. 70 b. 75 c. 80 d. 85

8.) How many 10s are there in 5520?

a. 55 b. 552 c.5 d. 52

9.) Tina paid Php 1, 176 for 12 kilograms of meat. How much did each kilogram cost?

a. Php96 b. Php98 c. Php102 d. Php124

10.) Aries delivered 1680 cases of canned drinks in 14 days. How many cases did he deliver in a day?

a. 110 b. 120 c. 130 d. 140

11.) Jojo made a total sale of Php750 worth of newspapers. If each newspaper was sold at Php25, how
many newspapers did he sell in all?

a. 30 b. 32 c. 34 d. 35

12.) How many 100-peso bills will you need to change a 1000-peso bill?

a. 10 b. 100 c. 1000 d. 1
13.) Jason is a construction worker. He receives Php9,600 monthly. What is his daily wage?

a. Php300 b. Php320 c. Php360 d. Php390

14.) Auroras sweet corn store sells ears of corn at Php15 each. If she had a gross sales of Php2,400, how
many ears of corn were sold?

a. 150 b. 160 c. 180 d. 210

15.) What is the quotient of 25 000 and 1 000?

a. 25 b. 250 c. 2 500 d. 25 000

16.) Find the quotient: 248 8

a. 13 b. 31 c. 103 d. 301

17.) The dividend is 3675 and the quotient is 367 with a remainder of 5. What is the divisor?

a. 10 b. 100 c. 1 d. 1000

18.) Divide 2898 6

a. 348 b. 384 c. 438 d. 483

19.) If the divisor is 1000 and the quotient is 2 with a remainder of 346, what is the dividend?

a. 2346 b. 3346 c. 4446 d. 5546

20.) A school has 768 Grade4 pupils. If there are 16 sections in Grade4, How many pupils will each
section have?

a. 46 b. 47 c. 48 d. 49