You are on page 1of 2

Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions

PMP Sample Questions Sample Test Questions


GRE Sample Questions
PMP simply refers to Project Management Professional. A lot of preparation is required to
CAT Sample Questions
take up the position. If you are amongst the candidates who wish to become a Project
GMAT Sample Questions
Management professional, a few sample questions are available on the site. This will help
TOEFL Sample Questions
you to evaluate your strengths in the particular field.
ACT Sample Questions
The questions provided in the page are the best PMP sample questions: SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
1. If a project Manager calls for a meeting with the project team to review the PSAT Sample Questions
knowledge gained from previous projects, in what manner is the team MCAT Sample Questions
involved? PMP Sample Questions
A. Identification of Scope GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
B. Risk Identification
DMV Sample Questions
C. Project status team meeting CCNA Sample Questions
D. Scope Identification MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
Ans : D A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
2. Through which channel, a perfect communication can take place between the WASL Sample Questions
project team member and the Project Manager? CISA Sample Questions
A. By written and oral communication
Other Sample Questions
B. Through daily status report Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview
C. Via formal chain of command
Questions
D. By updating daily status reports Sample Citizenship
Questions
Ans : B Accuplacer Sample
Questions
3. If a Project Manager Places a purchase order for an equipment, which of the Science Bowl sample
following will represent it? Questions
A. Investment on capital Driving Test Sample
B. Cash-out flow Questions
Sample Survey Questions
C. Commitment
Sample Essay Questions
D. Expenses Sample Behavioral Interview
Questions
Ans : A

4. What are the major processes involved in the management of project


integration?
A. Development of a Project plan, initiating a project, and control of overall change
B. Development of a Project plan, execution of the project plan, and control of
scope change
C. Development of a Project plan, execution of the project plan, and control of
overall change
D. Development of a Project plan, control of overall change, and control of scope
change

Ans : B

5. Which one of the following is not essential in creating an effective


stakeholder management?
A. Timely status information
B. Definition of clear requirements
C. Frequent cost report
D. Scope change control

Ans : C
6. Which of the following is more efficient in handling complex projects
involving cross-disciplinary efforts?
A. A Traditional Manager
B. An effective functional organization
C. Leading Project Managers
D. A strong functional organization

Ans : D

7. Point out the tools that are used as effective means in procurement
planning?
A. Analysis for make or buy, selection of the type of contract and system for
weighting
B. Analysis for make or buy, expert judgment and selection of the type of contract
C. selection of the type of contract, conferences by bidders and expert judgment
D. Expert judgment, audits and conferences by bidders

Ans : C

8. In which particular phase do the project sponsors have the greatest influence
on the quality, scope, time and cost of the project?
A. Execution phase
B. Development phase
C. Close-down phase
D. Concept phase

Ans : B

9. Which of the following project management tools cannot be use by a project


management professional in comparing earned value performance data?
A. Risk mitigation plans
B. Risk mitigation plans
C. Forecasting final costs and scheduling estimates
D. Technical performance metrics

Ans : D

10. The purpose of decomposition process is to construct:


A. Work breakdown structure
B. Critical Path Method Diagram
C. Precedence network
D. Variance analysis

Ans : A

Next »

PMP Sample Question Number : 1-10|11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-
90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.