You are on page 1of 3

____ 1.

Who discovered Phenolphtalein


a. John Barber b. Eugen Baumann
c. Adolf von Baeyer d. Robert Bunsen

____ 2. All of these are considered as “Noble Metal” except


a. Rhodium b. Iridium
c. Palladium d. Molybdenum

____ 3. Due to thermal expansion, the Eiffel tower expands in summer by how much?
a. 15 cm b. 20 cm
c. 14 cm d. 19 cm

____ 4. The lighter was invented before the match. The Dobereiner’s lamp was invented by Dobereiner in
1823.
a. 1st Statement: T – 2nd Statement: F b. 1st Statement: F – 2nd Statement: T
c. 1st Statement: T – 2nd Statement: T d. 1st Statement: F – 2nd Statement: F

____ 5. Average weight of an ice berg


a. 1 million tons b. 5 million tons
c. 8 million tons d. 10 million tons

____ 6. Sir William Lawrence Brag was the youngest person to receive the Nobel Prize in Physics for his
discovery of X-ray crystallography. How old was he when he received his Nobel Prize?
a. 20 b. 24
c. 25 d. 19

____ 7. The only rock that floats in water


a. Latite b. Pumice
c. Comendite d. Pantellerite

____ 8. The coldest known place in the universe (-458 deg. F)


a. Centaurus b. Westerlund 1-26
c. Boomerang Nebula d. Proxima Centauri

____ 9. The average time is takes for a blood to circulate around the human body
a. 20 seconds b. 75 seconds
c. 40 seconds d. 30 seconds

____ 10. A cheetah can accelerate from __ to __ km/h in 3 seonds


a. 80 to 65 b. 0 to 80
c. 0 to 75 d. 0 to 70

____ 11. A human brain is __% water


a. 76 b. 80
c. 78 d. 75

_____12. Phosphorus Fertilizers are derived from


a. 7Flourite b. Apatite
c. Bauxite d. Flourapatite

_____ 13. It is a technique in which laser light is directed at a beam of atoms, hitting them head on amd
dramatically slowing them down.
a. Laser Cooling b. Laser Warming
c. Laser reforming d. Laser Bonding
_____ 14. The pressure needed to produce snow from a snowmaking machine. (Mixture of Compressed
air and water vapor)
a. 25 atm b. 10 atm
c. 15 atm d. 20 atm

______15. First known LASER


a. Gem Laser b. Flash Laser
c. Ruby Laser d. Simple Laser

______16. An egg is ___% Calcium


a. 35 b. 45
c. 44 d. 27

______17. _______ acts as a kind of cement to keep ocean floor sediments together
a. Methane Hydrate b. Carbonate Hydrate
c. Carbon Hydrate d. Metal hydrate

______18. The time it takes for the light from sun to reach the earth
a. 8 min 10 second b. 8 min 30 second
c. 8 min 20 second d. 8 min 40 second

______19. The country (and its territories) with the most time zones (12 time zones)
a. France b. Germany
c. England d. Libya

______20. 1 eon is equivalent to


a. 1 trillion years b. 1 million years
c. 1 thousand d. 1 billion years

Answers:
1. C
2. D
3. A
4. C
5. D
6. C
7. B
8. C
9. A
10. D
11. D
12. D
13. A
14. D
15. C
16. B
17. A
18. C
19. A
20. D