You are on page 1of 19

Case Study Report

Tandoor Restaurant
Done ByS.Kingston Maria Infant
G.Abirami
R.Ishwarya
S.Aravind
M.Manoj Kumar

Index
1)Introduction
2)Organization of Spaces
3)Flow chart
4)Zoning
4)Spaces and Function
5)Merits and Demerits
6)Conclusion

Introduction

Location : It is located in M.G road


near metro railway station,
Bangalore.

Restaurant details : Tandoor


restaurant is managed by the Azad
group enterprises.

It is an ethnic Indian enterprise. It has


branches in Bangalore and Mauritius.

Architect : Mutkhoon

Interior Designer : Rakesh Mohan

Area : 500 sq.ft (approx).

Visited on -15.2.2013

Visited Time 12.00 1.00 pm.

Constructed on - 2000

Front facade of the


Restaurant

Organization of space
Entry:

Flushed entry
Approach: Frontal
approach
Path-space relationship:
pass through space
View of the Dining Space
Form of circulation
space: rectangle, square
Concept: It reflects
Punjabi style of
Architecture.

Flow Chart - Ground Floor


Wash Basin
and Toilet

Service
Entry
Out

Dining
Area

Service
Entry In

Receptio
n

Bar Area

Vestibul
e

Main
Entry

Staircas
e

Servant
s Entry

Kitche
n

Zoning of the Restaurant-Ground


Floor
Wash Room and
Toilet

Dining
Area

Bill Counter
Dinin
g
Area
Recep
tion

Path
way

Vestibule
Entry

Service
Area
Kitchen
Bar
Counter
Waiting
Area

Ground Floor Plan

Flow Chart - First Floor


Wash
Basin and
Toilet

Bar
Area

Servant
s Entry

Bill
Area
Service
Entry
Out

Store
Room

Service
Entry In

Dining
Area

Main
Kitchen

Show
Kitchen
Office

Family
Dining
Area

Waiting
Area
Stair
Case

Conferen
ce

Zoning of the Restaurant-First Floor

Wash Room
and Toilet
Store
Room

Offic
e
Room

Bar Area

Bill
Cou
nter

Service Area
Main

Dining

Family Dining

Show
Kitche
n
Waitin
g Area

Kitche
n

Confe
rence

First floor Plan

Spaces and Function-Windows and Doors

Wood and Glass


Doors are used in
this restaurant.
Windows

Entrance Door

Door Frame

Mostly rectangular
windows are used in
this restaurant

Toilet Door

Glass Door

Spaces and Function Furniture

Wooden
Chair
& Table

Bar Area
Family Dining Table

Spaces and Function - Furniture

View of the Bar Area

View of the Staircase

Freezer Area

View of Family Dining Space

Space and Function-Kitchen

First Floor

Show Kitchen in First Floor

View of
Kitchen

Space and FunctionBathroom

Lightin
g

First Floor

Ground Floor

Merits
The

concept of this restaurant is punjabi style. So


it mainly focuses the style of this Restaurant.
It has two service entry one for in and other for
out.
illusion is created all over the restaurant by
glass.
The restaurant has EXCELLENT toilet and wash
room.

ILLUTION EFFECTS CREATED IN THE RESTAURANT

Demerits
The

restaurant has less air


circulation.
It has only mechanical
ventilation.
The steps can be wider enough
to climb it.
Toilet is not provided in the first
floor for the servants.
Kitchen ventilation is not planned
properly.

Conclusion & Inference


The

concept of punjabi style


reflects all over the restaurant.
Spatial connection between the
rooms is provided in a correct
manner.
Visual connectivity is maintained
all over the restaurant.
The whole restaurant has a good
circulation space and it can be
adopted to built our restaurant